Yapay zeka destekli bir görselleştirme uygulaması olan Veras, modelinizin geometrisine bağlı kalmanızı gerektiren projeler için tasarımlarınızda ince ayar yapmanızı sağlıyor. Evolabs'in ürünü olan Veras, kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında geometriyi geçersiz kılma oranında değişiklik yapmanızı sağlayan Geometry Slider, detaylar üzerinde çalışabildiğiniz Render range ve proje içinde zamanda geriye gitmenizi mümkün kılan "Render from Same Seed" gibi özellikler yer alıyor.
Üçüncüsü render alırken hangi yazılım ve eklentileri kullanıyoruz? Dördüncüsü ise BIM (creating İnformation Modelling) yani akıllı modelleme için hangi programları kullanabiliriz, bu konularda bilgi ve önerilerimizi aktaracağız.
Buna ek olarak kendi içinde de birkaç öne çıkan detaylara sahiptir. Yaygın kullanımı nedeniyle birçok ücretsiz eğitim setine ulaşabildiğimiz Corona Render systemının bu detaylarını kısa sürede öğrenebilirsiniz. Vray ve Corona Render programlarını verimli kullanabilmek için iyi bir işlemciye sahip olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Bu yönüyle iyi bir çıkış yakalayan Lumion mimarlık ofisleri için gerekli bir system halini almaktadır. En büyük dezavantajı ise çAlright pahalı olması ve yazılımın üst seviye görsel ve animasyonları render edebilmesi için güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duymasıdır. Bu iki maliyet kaleminin döviz ile ilişkili olduğunu düşünürsek bizim ülkemizdeki mimarlık ofisleri için Lumion kullanmanın çOkay maliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bilgilerin yanında mimarlık öğrencileri için Lumion’un ücretsiz bir versiyon sunduğunu da bir not olarak eklemiş olalım.
Bir yapıyı ve iç mekân düzenini, özellikle de henüz varolmayan projeleri, sanal bir dünyada gezinerek hissetmek ve bu sayede değişiklikleri anlık olarak değerlendirme fırsatı sunuyor.
Mimari görselleştirmenin temelini, tasarımın dijital bir 3D modelleme platformunda oluşturulması oluşturur. Bu, binanın, peyzajın veya iç mekanın dijital bir temsilini içerir. 3D modelleme yazılımları, mimarların detaylı ve gerçekçi modeller oluşturmalarına olanak tanır.
Aksi halde en basit ve okunaklı arayüzün Sketchup applicationında olduğu açıktır. Fakat Maya ve Blender ile karşılaştırılınca 3ds Max biraz daha öğrenmesi kolay olan bir arayüz sunmaktadır. Maya’nın 3ds Max ile ciddi farklarının olmadığını söylemek mümkün. Blender ise ücretsiz bir system olup, buna bağlı olarak arkasında büyük bir yazılım ekibinin olmadığı tahmin edilebilir.
İnsanların gerçek zamanlı olarak tasarlanmış mekânlarda gezinmesini sağlayan bu teknoloji, potansiyel müşterilerin veya kullanıcıların bir yapıyı inşa etmeden önce deneyimlemelerine olanak tanıyor.
3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.
Sanal Gerçeklik teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte, mimarlar ve tasarımcılar mekanların daha immersif ve etkileşimli sunumlarını yapabilmek için yeni yöntemlere başvuruyorlar.
Bağlantıyı kopyala Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz six yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz. Swapp
Mimari görselleştirme, tasarımcıların ve mimarların projelerini daha etkili bir şekilde iletmelerini sağlayan güçlü bir araçtır. Bu süreç, tasarımın fikir aşamasından inşaat aşamasına kadar olan her aşamada kullanılabilir.
Özellikle ücretsiz olması nedeniyle Blender burada öne çıkan bir software. Fakat eğitim videolarının içeriğine baktığımızda en zengin içerik 3ds Max ile alakalı içeriklerdir ve bu da 3ds Max applicationını öne çıkarmakta ve bulabileceğiniz çAlright sayıda ücretsiz eğitim videosu kaynağı öğrenme motivasyonunuzu önemli ölçüde yüksek tutarak verimli bir öğrenim süreci sağlamanıza yaramaktadır.
All Render olarak portfolyomuzdaki bazı görsellerin Lumion aracılığıyla üretilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Aslında hızlı render alabilen bu programın ana mantalitesi temel ve faydacı bir sistemle çalışır. Görsellerin gözle hızlı bir biçimde yakalanabilecek detayları oldukça nitelikli ifade edilirken, ikinci planda more info olan ve insan gözünün hemen yakalayamadığı bazı ince detaylar ise yer yer düşük veya ideal nitelikte tutularak render alma süresinden tasarruf etmeyi amaçlar. Lumion aynı zamanda Vray ve Coron Render ile oldukça güç ve uzun süreler sonunda elde edebildiğimiz animasyon sunumları ve renderları konusunda öne çıkmaktadır.